Jump to content

Igazán érzékenyek kutyusaink

2017. 11. 14. 06:00

Rengeteg gazdi foglalkozik úgy kutyájával, hogy aktív játékba kezdenek. A játék elkanászkodhat, és ezt a kutya is megérzi.

Az állatvilágban, főleg a majmok között végzett kutatásokból derült ki, a főemlősök nagyon figyelnek arra, hogy ki hogyan reagál. Fontos is, hiszen így tudnak eligazodni, hogy kiben bízhatnak. A kutyák között is megfigyelhető ez, ugyanis megfigyelések alapján az derült ki, hogy nem kedvelik azt a fajta viselkedést, ha valaki bántja, nem segíti a gazdájukat. Sőt, a kisbabák is hasonlóan reagálnak.

Ahogy a gyerekek is érzik, hogy melyik ember jó szívű, jó szándékú, úgy a kutyák is. Ha a gazdi segít valakin, aki arra rászorul, azt a kutya éppúgy érzi, érti a szituációt, és máshogy tekint gazdájára. Ezt kísérletekkel is bizonyították. A kutyák azoknak az idegen embereknek a társaságát keresték inkább, akik másokkal segítőkészek.

Az ebek olyan régóta élnek már velünk, hogy az emberek cselekedeteire és viselkedésére is sokkal érzékenyebben reagálnak, mint más állatok. Ez azt is jelenti, hogy ha veled csúnyán bánnak, az kutyádnak is fáj, megérzi.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)