Jump to content

Gondolkozz menhelyi állatban

2017. 11. 21. 06:00

Közeledik a karácsony, és már biztos sokak fejében megfordult az ajándékozás gondolata. Főleg a gyerekek számára izgalmas és nagyon várt az ajándékozás pillanata. Sokan ilyenkor igazi meglepetéssel akarják szeretteiket meglepni.

Ha megkérdezzük a gyerekeket, hogy milyen ajándékot szeretnének kapni karácsonyra, közülük sokan élő állatra vágynak. Főleg kutyus vagy cicus a sláger. A fajtatiszta kutyusok értéke igen borsos lehet, nem beszélve a járulékos költségekről.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha már mindenáron teljesíteni szeretnénk a vágyukat, akkor cselekedhetünk helyesen is. Gondolkodtál már abban, hogy menhelyről fogadj örökbe állatot? Nem a pénz spórolásán van a hangsúly, sokkal inkább a nemes cselekedet a lényeg.

A karácsonyi ünnepek közeledtével az állatvédők felhívják a figyelmet, hogy segítsük a gazdátlan állatok életét. Pénz és tárgyadományokkal igyekeznek segíteni a menhelyeket a téli időszak átvészelésében. A legjobb persze az, ha egy-egy gazdátlan kutyusnak családot biztosítunk.

Ha nem versenyeztetni és nem tenyészteni szeretnél kutyát vagy cicát, akkor a legnemesebb tett lehet, ha menhelyről fogadtok örökbe egy kedvencet. Akár közösen választhattok a gyerkőccel, akár meglepetés ajándék lenne, egy életet már biztosan megmentenétek.

Adni nagyon jó érzés. Ha egy gyermek végre egy állat gazdijává válhat, az is hatalmas öröm, de az biztos, hogy a menhelyről kiragadott állat is hálás lesz új életéért.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)