Jump to content

Fülöp gazdái így bűnhődnek

2017. 12. 02. 19:00

Egy ország, pontosabban egy ország összes állatbarátja, kutyaszerető embere hördült fel annak a kutyusnak a láttán, amelyet elhoztak ugyan gazdáitól, de az életét sajnos mégsem tudták megmenteni.

Fülöp kutya története felborzolta a kedélyeket. Az interneten és a médiában is keringett a kutyusról kép, amelyen a túlságosan szoros, húsba vágó zsinór a nyakában eltorzította az eb fejét.

A gazdái azért kötötték meg a kutyát, mert többször elszökött. Csakhogy túlságosan szoros volt az a zsinór, és tudtak is erről gazdái, ennek ellenére nem tettek semmit. Még akkor sem, amikor látták, hogy kutyájuk feje szinte eltorzult és előbb vagy utóbb az állat halálához fog vezetni.

Mire az állatvédők értesültek Fülöp helyzetéről, megmentették és kezelésébe több százezer forintot költöttek, a kutyus állapota olyan súlyossá vált, hogy szervezete sajnos feladta a küzdelmet. Egy ország drukkolt azért, hogy a gondatlanságot valahogy bűnhődjék meg gazdái.

A napokban hoztak ítéletet Fülöp gazdái ellen. A férfi és a nő fejenként négy hónapnyi letöltendő fogházbüntetést kapott, amellyel példát akarnak statuálni, hogy az ember nem tehet meg mindent az állatok kárára büntetés nélkül.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)