Jump to content

Kukából mentették ki az idős ebet

2017. 12. 04. 07:00

A menhelyeken a legkevésbé érdeklődnek az idős, netán még beteg kutyusok felől. Csakhogy vannak olyan gazdik is, akik megunják idős állataik gondozását, és sokszor a legkegyetlenebb módját választják annak, hogy megszabaduljanak tőlük.

A felelős kutyatartás pedig arról szól, hogy egészen addig gondoskodni kell a magunkhoz vett állatokról, amíg a kutyus köztünk van. Ez akár a húsz év felé is közelíthet.

Ha egy kutyus megöregszik, ugyanúgy az a kedves állat marad, mint volt eddig is. Talán több lesz körülötte a tennivaló, többször kell orvoshoz járni vele, de ez emberek között is így megy. Nem mondunk le egy családtagunkról csak azért, mert megöregedett. A kutyákról sem kellene, ennek ellenére Békés megyében az állatvédőket egy olyan esethez riasztották, hogy az idős ebet szó szerint a kukába dobták. Valószínűleg már több napja a konténerben feküdt az idős kutyus, súlyos bőrbetegséggel is küzdött. Ebből arra is lehetett következtetni, hogy már eleve elhanyagolt kutyusról van szó.

Az idős állatot kimentették, azonnal megkezdték gyógykezelését. Az agg állat körülbelül 14 éves lehet és bár nagyon gyenge, de már evett és ivott is. A lábra álláshoz azonban még nincs ereje.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)