Jump to content

Halálra fagyott a kutya a szibériai hidegben

2017. 12. 05. 20:00

A jól tartott, ápolt, jó gazdi kezei között lévő kutya is betegedhet meg, történhet vele baleset. A különbség csak az, hogy a gyógyításukra is sok időt és pénzt áldoz a felelős gazdi.

Éppen elég nekünk az a hideg, amit megélünk, de a szibériai az könyörtelen. Ebben a farkasordító hidegben olyat tett egy gazda a kutyájával, amely hatalmas felháborodást keltett a helyiekben.

A Föld leghidegebb pontján, a szibériai Jakutszk városában történt az eset, ahol amúgy is akár mínusz harminc fokkal is kell számolni, de a leghidegebb napokon mértek már mínusz negyvenhárom fokot is. Az amúgy is mostoha körülmények között nehéz az élet, de hogy egy állat gazdája kedvencét szándékosan leöntse vízzel, majd hagyja megfagyni, az minden tűréshatáron felül van.

A szomszédok figyeltek fel a keservesen síró kutyus hangjára. Amikor megtalálták, szó szerint a padlóhoz volt fagyva és már alig tudta egy mancsát mozgatni, azt is csak mértékkel. Az állatmentők gyors kiérkezése ellenére sem tudták megmenteni a fiatal és amúgy életerős kutyust. Szó szerint megfagyott és nagy fájdalmakat élt meg a kutya. Akik menteni próbálták, egy életre megjegyzik az élni akaró kutya vergődését.

Hatalmas a felháborodás a kutya gazdája miatt, aki ellen most petíciót indítottak. Már tízezer feletti az aláírások száma. Azért kényszerültek erre a megoldásra, mert a rendőségen nem láttak túl nagy mozgolódást az ügyben.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)