Jump to content

Klónok klónjai

2017. 12. 18. 20:00

Köszönik szépen, jól vannak, valóban léteznek, és tényleg jó egészségnek örvendnek. Ismerd meg az első klónkutya klónkölykeinek történetét!

Snuppy, az afgán agár volt a világ első klónozott kutyusa. 2005-ben adták hírül, hogy Snuppy, mint klón megszületett. Ezután aztán több kutyus is született klónozás eredményeként. Az egyetemen nőtt fel a nőstény kutyus. Mivel laboratóriumi körülmények között született meg Snuppy is, így őssejtjei is voltak elraktározva. A közel száz darab őssejtből kezdtek kreálni klón utódokat. Négy kölyök élve született, bár az egyikük hamar elpusztult a születés után, de a többi a mai napig jó egészségnek örvend.

A most már hétéves klónkutyosok esetében a tudósok vizsgálják azokat a kérdéseket, hogy vajon a klón klónjai nem öregszenek-e gyorsabban az átlagnál, vagy nincs-e olyan új betegségük, amely a klón mivoltukból eredhet?

Mindenesetre a hétéves klónok már közelítenek az afgán agarak átlagéletkorához, úgyhogy eddig úgy tűnik, a „másolás” nem jár különösebb mellékhatásokkal.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | earth-chronicles.com, newswire.net/képek)