Jump to content

Vonatra menekültek a hanghatás elől

2018. 01. 04. 20:00

A mai napig sok kutyus kóborol távol otthonától, miután a szilveszteri hang- és fényjátékoktól úgy megijedtek, hogy futottak, amerre csak bírt.

A felhívások ellenére sem álltak le a durrogtatók, de a gazdik sem biztosították maradéktalanul a nyugodt, biztonságos helyet kedvenceiknek szilveszter éjjelén. Ennek köszönhetően számos kutya hagyta el otthonát, és még most is járják az utakat. A helyi állatvédőknek volt dolguk az országban. Sorra fogták be az ijedt állatokat. Aki még most is keresi kedvencét, annak célszerű első körben a menhelyeken szétnézni.

Sokkal jobb a fülük a kutyáknak, így el sem tudjuk képzelni, hogy a petárdák durranását ők hogyan hallják. Persze, hogy a világnak erednek, ha nincsenek megfelelően bezárva, elzárva. Egy pulinak is inába szállt a bátorsága. A kutya azonban nem saját lábait használta ahhoz, hogy minél messzebb kerüljön a zajforrástól, hanem az érdi állomáson beguruló vonaton találta meg a biztonságot és a nyugalmat. Egészen a Déli pályaudvarig elutazott így a kutyus. Miután megtalálták a pulit a vonaton, szóltak az állatvédőknek, akik befogták a kutyust. Mivel volt benne chip, így tudták értesíteni a gazdit, aki másnap haza is vitte kedvencét.

Nemcsak a puli találta biztonságosnak a vonatot. Rajta kívül még két másik kutyus húzódott a vonatok kabinjának menedékébe. Mindkétszer időben észrevették az ebeket, és mivel volt bennük chip, így épségben hazakerültek a kutyák gazdáikhoz.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)