Jump to content

A kutyák testének melege menekítette meg a fiúkat

2018. 01. 10. 06:00

A sötét a gyerekek számára nagy mumus. Ha pedig a sötétet még idegen és hideg helyen kell megélniük, az maga a rémálom.

Oroszországban két fiú indult el azért, hogy kutyáikat megsétáltassák. Az ártatlan séta azonban nagy fordulatot vett, amikor az erdőben bandukolva a kutyák egy fürge mókust üldözőbe nem vettek.

A két tizenéves fiú hiába hívta vissza kutyáikat, arra nem hallgattak az ebek, ezért utánuk eredtek. Az erdőben kóricálva azonban eltévedtek.

A szülők ugyan tudták, hogy sétára indultak a fiúk, de amikor nem rétek haza időre, már izgulni kezdtek értük. Ez egyáltalán nem csoda, hiszen az éjszakai hőmérséklet jócskán mínusz fokba tornázott. A szülők nem bízták a szerencsére a fiúk keresését, hanem a rendőrséget értesítették, így indult neki egy csapat felderíteni a fiúk hollétét.

A rendőrökön kívül önkéntesek is beszálltak a gyerekek keresésébe. Hiába volt szokatlanul enyhe a tél azon a vidéket, a mínusz fokban éjszakázni gyerekek számára akkor sem tréfa. Nyomaikat ugyan felfedezték, de az este beállta előtt nem találták meg őket. Alig várták a pirkadatot, és a közel kétszáz fős keresőcsapat újra útra kelt, hogy megkeressék a gyerekeket.

A levegőből is keresték nyomaikat, így helikopterről meg is találták őket. Amíg a földi csapat érkezését várták a gyerekek, addig a helikopterről csokit dobtak le a fiúknak, hogy némi energiát gyűjthessenek.

Amikor a földi egység is elérte őket, a gyerekeken fagyási sérülések voltak, de megint csak megmutatták hűségüket a kutyák, ugyanis az éjszaka folyamán összebújva, egymást melegítették a kutyáikkal. Ha nincsenek velük kedvenceik, fagyási sérüléseik sokkal komolyabbak lehettek volna, így viszonylag olcsón megúszták.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)