Jump to content

Börtönre ítélhetik a gondatlan gazdit

2018. 01. 11. 20:00

Életük végéig felelősek vagyunk azokért az állatokért, akiket magunkhoz veszünk. Ha megváltoznak körülményeink, állatainkról is ugyanúgy gondoskodni szükséges.

Nem is kellene ehhez mást hozzáfűzni, hiszen így megállja a helyét ez a felvetés. Ennek ellenére mégis több gazdi dönt úgy, hogy kutyája vagy macskája sorsáról leveszi a kezét. Így döntött egy magyar férfi is, aki külföldön vállalt munkát és magára hagyta kutyáit.

A legnagyobb probléma az volt, hogy senki nem bízott meg azzal és nem is kért meg arra, hogy amíg távol van, a kutyákat etesse, itassa.

Külföldre utazása előtt a gazdi maga gondozta kutyáit, ám amikor a munkalehetőség jött, nem intézkedett kutyái elhelyezéséről, gondozásáról sem. Az a ház, ahol a kutyákat tartotta, a férfi kiutazás után lakatlanná vált, így lényegében a kutyáit halálra ítélte.

Ritkán ugyan visszatért Magyarországra, és akkor adott enni kutyáinak, és olyan is volt, hogy egy ismerősét megkérte, hogy kerítésen keresztül dobjon be valami élelemet az éhes ebeknek. Az első évben ez még csak működőképes volt, de az élelem mennyisége nem volt elég a két kutya számára, állapotuk folyamatosan romlott.

Amikor már tarthatatlanná vált a helyzet, akkor közbeléptek az állatvédők, akik kimentették a kórosan lesoványodott és legyengült kutyust.

A gazda lehet, hogy börtönbüntetésre számíthat, amennyiben elítélik állatkínzás vétsége miatt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)