Jump to content

Hírek Zsazsáról

2018. 01. 12. 06:00

Egy kiskutya története megrendített mindenkit, aki a történetéről hallott. Zsazsát hetekkel korábban elhunyt gazdája élettelen teste mellett találták meg. Ez történt vele azóta.

A kutya eleve a hűség élő jelképe, de Zsazsa esete is bizonyítja ezt. A lakásban élő kutyus amúgy is a négy fal között élte mindennapjait, de amikor 66 éves gazdija elhunyt, akkor még a sétára sem volt esélye. A nőt azonban egy percre sem hagyta el, ezért három héten át, amíg rájuk nem törték az ajtót, várta, hogy gazdija felébredjen. A heteken át tartó koplalás nagyon legyengítette, kiszáradt. Rossz állapotban volt, amikor rátaláltak.

Azóta ideiglenes befogadónál lábadozik Zsazsa. Fizikai állapota azóta már sokat javult, bár egyik szermére vélhetőleg megvakult. A kutya lelkén keletkezett seb sokkal nagyobb. Habár ideiglenes gazdiját elfogadta, ragaszkodik is hozzá, egy percre sem lehet magára hagyni, mert akkor keservesen sír.

Az idegilenes befogadás annyit jelent, hogy addig van a személynél, amíg valami megoldást nem találnak a kutya elhelyezésére. Ahol most van, ott nem maradhat örökre, mert már több kutyát gondoznak. A legjobb megoldás az lenne, ha örökbe fogadná valaki Zsazsát. Valószínűleg lenne is rá több jelentkező, csakhogy a kutyus az elhalt asszony örökségét képezi. Fel kell venni a kapcsolatot az elhunyt gazdi közvetlen rokonaival. Amennyiben az örökös lemond a kutyáról, akkor is meg kell várni a hagyatéki eljárást, és csak utána dönthetnek a Zsazsa sorsáról.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com, instagram.com/képek (A képek illusztrációk)