Jump to content

Újabb rossz pont a pitbulloknak

2018. 01. 19. 06:00

Szép dolog örökbe fogadni egy gazdátlan állatot. A legtöbbjük hálás azért, hogy magukhoz veszik, de akadnak kivételek is.

Egy kóbor állat befogásakor nem biztos, hogy kiderül, honnan szökött meg az állat. Ha nincs semmi, amivel azonosítani lehetne, a gazdi sem jelentkezik érte, akkor sok esetben semmi nem derül ki az állat addigi életútjából. Fizikai állapotából, sérüléseiből lehet arra következtetni, hogy miken mehetett át.

A pitbullok híre alapjában véve nem jó. Fokozza ezt az is, hogy némelyiküket harcra képzik ki. A harcikutyává nevelt állatok nem jókedvükből harapnak, olykor ölnek. Ebben szocializálódtak. Logikus, hogy az így nevelt ebek mellé gyermek nem való. Sokan még a leggyámoltalanabb pitbull sem lágyítja meg a szíveket akkor, ha a családban gyermek is van.

Egy család a menhelyen járva mégiscsak egy pitbullban találták meg azt, akit maguk mellé szeretnének venni. A menhelyen is jól viselkedett a kutyus, és az örökbefogadási procedúra körül is mindent figyelembe vettek, nem találtak semmi akadályt, hogy a családhoz kerüljön a pitbull. A családban volt egy három éves kislány is.

Néhány napig nem is volt gond, de a végzetes napon, amikor a nagymama és unokája marad csak otthon, a kislány egyedül maradt a kutyával, aki nem tudni miért, de rátámadt. Mire kiért a nagymama, már a kutya marcangolta az unokáját. Azonnal hívta az édesapát. Amíg a férfi hazaért, addig a nagymama igyekezett a kislánytól elvonszolni a kutyát. Mire a mentő kiért, addigra már nem volt magánál a három éves kislány, a kórházba érve meg is halt.

A kislány életét már vissza nem lehet hozni, de a kutyát sem lehetett életben hagyni, hogy máskor is megtörténjen ez a tragédia.

Természetesen ez alapján nem szabad minden pitbullra ráhúzni a vizeslepedőt, hiszen a megfelelő szocializációval nagyon szerető, gyermekbarát kutyusok. Ki tudja, hogy a gyilkos kutyának milyen volt az előélete, miket élt át.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)