Jump to content

Már ilyen is létezik, menhelyről loptak el egy kutyát

2018. 01. 27. 19:00

A menhelyeken lévő állatok legtöbbje kóbor állatok, és a másik csoportba azok a kutyák, macskák tartoznak, akiket rossz körülmények közül mentenek ki.

Természetesen olyan is előfordul, hogy a gazda saját maga adja le megunt kedvencét vagy a nem kívánt szaporulatot a menhelyen.

Egyre többen keresnek fel menhelyeket azért, hogy onnan válasszanak maguknak új házi kedvencet, ezáltal jót tesznek egy kutyának vagy macskának is, de a menhely igazi célja is így érvényesül.

Ezúttal azonban rendhagyó esetet tapasztaltak egy dél-magyarországi menhelyen. Orosházáról ugyanis egy menhelyi kutyust loptak el. A legnagyobb problémát az okozza, hogy a Carlos nevű francia bulldog beteg és rendszeres gyógyszeres kezelést kap. Azaz csak kapna, de mivel valaki elvitte, így valószínűleg a kutyus súlyos fekélyes vastagbélgyulladásáról sem tud.

Az Orosházi Állatvédők Facebook oldalán is megosztották Carlos fotóját, hátha minél több emberhez eljut a hír. Valószínűleg ennek köszönhető az is, hogy a célszemélyhez is eljutott a Carlos kutyus állapotáról szóló poszt, és így már nem is kellett neki a kutyus. Magára hagyta, ám valaki megtalálta és azonnal értesítette a menhely dolgozóit. Az állatvédők kiérkezéséig a megtaláló vigyázott a kutyusra, aki most már újból biztonságban van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | facebook.hu/képek)