Jump to content

Kemény a csernobili kutyalét

2018. 02. 08. 06:00

Csernobil tragédiájáról szinte mindenki tud. Az azóta lakatlan területre csak a vadállatok és a kóbor kutyák tévednek.

A csernobili zóna veszélyzóna, egy olyan zárt terület, amelyre csak vezető segítségével látogathat ember. Ezek a vezetők ismerik az ott élő kóbor kutyákat, amelyek a nukleáris katasztrófa leszármazottai.

A környék teljeséggel kihalt, legalábbis emberek nem élnek ott, de maguk mögött hagyták minden építményüket, tárgyukat, ahogy a robbanás következtében volt. Az azóta kihalt csernobili zónában csak a kutyák csatangolnak, és csak ritkán találkoznak a területre belépő vezetőkkel. Némelyikkel egészen jó kapcsolatot ápolnak, még akár játékba is elegyednek.

A veszélyes zónában élő állatok élete nagyon nehéz. A kóbor kutyákon kívül vadállatok is portyáznak a területen, így olykor meg kell küzdeniük az ebeknek hiúzzal, farkassal vagy akár medvével is.

Amikor megtörtént a nukleáris katasztrófa, menekítették az embereket, de a kutyákról szó sem volt. Velük végezniük kellett a katonáknak. Akiket viszont akkor nem lőttek ki, szaporodni kezdtek, így most az ők utódaik lakják a területet. Vannak vagy háromszázan. Meg kell küzdeniük a természettel, az olykor fogcsikorgató faggyal, a vadakkal és a magas sugárzási szint sem kíméli őket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)