Jump to content

Mégiscsak lesz kutyahús?

2018. 02. 10. 19:00

A sportolás szükséges, sokunk űzi is valamelyik formáját. Aki pedig nem, az is szívesen nézhet sporteseményeket. A téli olimpia is egy jó lehetőség.

Az idén Dél-Korea ad otthont a téli olimpiai játékoknak. Egy ilyen világszintű esemény a versenyt megrendező ország és főleg a verseny helyszíne vonzza az odalátogatókat. Hatalmas turistainvázióra számítanak.

Dél-Koreában egyáltalán nem számít ritkaságnak a kutyahús fogyasztása. Talán némileg csökkent a kutyahús kereslete, de attól még évente egymillió kutya hal meg húsáért.

Pyeongchang ad otthont a téli olimpiai játékoknak. Az ottani éttermeknek nemcsak hatalmas lehetőség ez az alkalom, de egyben nagy megmérettetés is. A kutyahús fogyasztásának kérdése nagyon sokakat felháborít, de a helyi éttermek még akkor sem cserélték le más húsfélékre a kutyáét, ha azért pénzt kínáltak. Némelyik vendéglátó egység próbálkozott már azzal, hogy lehagyja étlapjáról azt az ételt, amelyben kutyahús van, de érezhetően megcsappant a forgalmuk. Most, ebben az időszakban viszont egyáltalán nem is gondolkodnak abba, hogy ne kerüljön kutyus az asztalra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)