Jump to content

Hideg van, figyeljünk oda állatainkra

2018. 02. 25. 06:00

Amivel eddig csak riogattak, azt most már a bőrünkön is érezhetjük. Hideg van, február végén találjuk magunkat szembe a téllel.

Az előrejelzések szerint igen kemény fagyokat kell a következő napokban átvészelnünk. A fűtött otthonainkban ezt nem is olyan nehéz kivitelezni, de szabadban tartott házi kedvenceinkre most különösen oda kell figyelni.

Már kezdtük beleélni magunkat a tavaszba, talán már a kutyáink házából is kiszedtük azt a plusz védőréteget, amelyet a hideg ellen biztosítottunk. Ha ez már megtörtént, akkor most újból pótolni kell. Szükséges, hogy az esőtől, hótól és a hideg széltől védett helyre tudjanak húzódni a kint élő állatok is. Ezenkívül mindenképp energiába gazdag táplálékkal kell ellátni kutyáinkat.

Amelyik állat velünk együtt, bent él a lakásban, azt is sétára kell napi rendszerességgel vinni. A hidegben azonban lecsökkent a kint töltött idő, de mindenképp szükséges a sétát megejteni. Újra elő kell venni a kutyaruhákat, kabátot, pulóvert és cipőt venni.

Sok kóbor állattal találkozhatunk. Amennyiben lehetséges, ne hagyjunk magára egy kutyát sem, értesítsük a helyi állatvédőket, vagy biztosítsunk ideiglenes szállást számára, ha tehetjük.

Különösen oda kell most figyelnünk embertársainkra és az állatokra is. Bírjuk még ki ezt a kis időt épségben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)