Jump to content

Hurokba szorult kutyák, mérges helyiek

2018. 02. 27. 19:00

A legjobb körülmények között, a gazdáját imádó kutyus is képes az embertől elszökni, ha a helyzet úgy hozza. Csábítják az ösztönök, a szagok, a zajok, néha ellenállhatatlanul hívogatják, és ha lehet, engednek ennek.

Egy Zala megyei település kutyás gazdijai is szembesülnek olykor kedvenceik szabadulási vágyával. Ha gyorsan tudnak cselekedni, akkor azonnal a szökött állat nyomába erednek, és be tudják fogni úgy hogy semmi baja nem esik a szökevénynek. Egy gazdi is azt tapasztalta, hogy fajta tiszta kutyája nincs meg. Még a zalai falu belterületén akadt rá kedvencére, csakhogy magától nem lett volna képes gazdijához sietni, mert fogva tartotta egy illegálisan kihelyezett dróthurok.

A saját kutyáját kiszabadítva a gazdi még egy másik kutyát is talált, aki az övéhez hasonló sorsra jutott. Az idegen kutyát is kiszabadította, majd tovább ellenőrizte a környéket. Sajnos ez nem az első ehhez hasonlatos eset volt, így a gazdi megteszi a rendőrségen a feljelentést, és szólt a helyi vadásztársaságnak is, hogy tudjanak az esetről.

(Forrás: otthonikedvenc.hu | survival.org.au, peta.org/képek (A képek illusztrációk)