Jump to content

Őrző-védő kutyaként nem állta meg a helyét kedvessége miatt

2018. 03. 08. 07:00

A legtöbb menhelyen sokkal több állat él, mint amennyit valójában befogadni hivatott. Alkalmazottak és önkéntesek azon dolgoznak, hogy új gazdit találjanak minden állatnak.

Egyes kutyusok és cicák csak rövid ideig élvezik a menhelyeket, mert hamar gazdára találnak, és ez a legörömtelibb pillanat. Vannak azonban olyanok, akikre jóformán rá sem néznek az örökbefogadási szándékkal menhelyre érkezők. Az idős és/vagy beteg kutyák és macskák esélye kisebb, mint az egészséges és fiataloké.

Egyre többen választanak magunknak menhelyről kedvencet, ennek azonban van annyi szépséghibája, hogy vissza is vihetik oda az állatot, ha az nem úgy viselkedik, mint ahogy azt a gazdi szeretné. Túl hangos, túl kártékony, túl…

Egy amerikai menhelyen élt a boxer jellegű kutyus, majd rátalált a szerencse és egy férfi magához vette. Néhány hónapig semmi hír nem volt a kutyáról, majd egyszer csak megjelent a férfi boxerestől.

A jó kiállású nőstény kutyára azért esett a férfi választása, mert őrző-védő állatként szerette volna tartani, csakhogy az erős testfelépítés mögött egy kedves, érzékeny lélek volt. A kutyus túlságosan kedvesen viselkedett mindenkivel.

Ennek ismeretében a kutyusnak újból gazdit keresnek, de most már biztosak benne, hogy ki az, aki számára megfelelő lesz. Olyan gazdi kell Helenának, aki mellett mindig ott tud lenni a gazdi, és van ideje a kényeztetésre, a vele való foglalkozásra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)