Jump to content

A szomorú sorsú kutya megszökött még a biztonságból is

2018. 03. 09. 06:00

Míg sokan családtagként kezelik kutyáikat, macskáikat, egyéb háziállatukat, addig vannak, akiknek megtűrt állat, tudomást sem vesznek arról, hogy érző lényekről van szó.

A csau-csau fajtájú kutyus is megszenvedte egész életét. Gazdája egy lakókocsihoz kötve tartotta, és ha ez még nem lett volna elég, a kötél olyan szoros volt az eb nyakán, hogy csúnya és mély sebet ejtett rajta.

Az állatvédők értesültek a kutya sanyarú sorsáról, és kimentek érte a helyszínre. A gazda természetesen védeni próbálta magát, de szemmel láthatóan rosszul tartotta kutyáját. Elvitték a szomorú és sérült ebet, hogy új életet kezdhessen. Ennek első lépése az lett volna, hogy megvizsgálják sérüléseit, ám a sok idegen és az helyzet annyira megrémisztette, hogy erejét összeszedve, kiszabadította magát a hámból. Futott, amerre csak tudott.

A legnagyobb hidegben kelt útra az ijedt és rossz állapotú kutyus. A közösségi oldal erejében bízva sokan megosztották, hogy eltűnt, többen keresték is.

Végül egy telek gazdája értesítette az állatvédőket, hogy a fal és a kerítés közé beszorult egy kutya, a csavargó/menekülő kutya. Különösebb baja szerencsére nem sérült, a meglévő sérülésével kell kezelni, de az is meg fog gyógyulni. Már most megkezdték új otthonának, gazdijának keresését.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)