Jump to content

Nyers hús kell a kedvenceinknek?

2018. 03. 10. 19:00

Kutya vagy macskatartóként a legkényelmesebb, de cseppet sem a költségkímélőbb megoldás, ha a gyári száraztápot vagy konzervet adjuk kedvenceinknek.

Az már ismert, hogy amit mi fogyasztunk étel, nem megfelelő étrend a velünk élő állatok számára.

Ha a gyári eledel drága, azonban a nekünk való nem jó az állatok számára, akkor mi jöhet még számításba?

Hazánkban is egyre nagyobb teret kezd hódítani, hogy nyers hússal táplálják kedvenceiket a gazdik. Egyesek nemhogy nem hisznek ebben, de egyenesen tartanak a nyers hús miatt veszélyektől, de az elkötelezettek pont az ellenkezőjét mondják. A nyers hús fogyasztása mellett zöldség és gyümölcs is a kutya és a macska tányérjába kerülhet. Ez valójában az igazán természetes koszt, amely a beteg állatok számára akár gyógyír is lehet, de az idős és elhízott ebek, macskák életét is megkönnyítheti.

A nyers húsra való áttérés valójában a kutyák életmódváltása. Ám, ha eddig azt hittük, hogy az állateledelt megvenni drága mulatság, akkor tudni kell azt is, hogy a nyers hús koszt még drágább.

Az biztos, hogy ha a kutya vagy macska szabadon élne, és nem az ember mellett, akkor bizony nyers húst ennének. A tápok nem adják meg feltétlenül azt a mennyiségű hasznos anyagot, mint a nyers hús, de a fertőzésveszélyre is nagyobb az esély. Némelyik táp közelít ahhoz, amelyet a nyers hús tud adni, de annak ugyancsak ára van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)