Jump to content

Állatorvosként csempészett, nagy árat fizet érte

2018. 03. 11. 19:00

Hajtjuk a pénzt, és ebben szinte mindenki érintett. Ahhoz, hogy boldoguljunk, sok esetben pénz kell. Van, aki a rövidebb és veszélyesebb utat választja, ahogy egy állatorvos is.

Nap, mint nap állatokkal dolgozott, így rálátása és ismerete is lehetett arra, hogy milyen üzleti lehetőség van a kölyökkutyák értékesítésében. Megpróbálkozott tehát némi mellékes üzlettel, amelyhez kölyökkutyákat rendelt méghozzá az internet segítségével Öt törpetacskó kölyköt hozatott külföldről az országba, majd igyekezett jó pénzért megszabadulni a kiskutyáktól.

Úgy bukott le, hogy az egyik kölyköt egy angliai nő vásárolta meg közel 250 ezer forint megfelelő fontért. A kiskutya az utazást nem viselte jól, ezért az új gazdi azonnal állatorvoshoz vitte, ahol kiderül, hogy az apróság még nincs 12 hetes. Angliába azonban csak 17 hetes kortól lehet beszállítani kutyákat. Ezentúl a kiskutya nem kapott se féregtelenítőt, és semmilyen oltást, amelyet ebben a korban már meg kellett volna kapnia.

Az ügy eljutott a rendőrséghez is, és a magyar állatorvosnál a házkutatás során további kölyköket és felnőtt kutyákat találtak.

Az állatorvos kemény árat fizet tettéért, mert a perköltség is az ő pénztárcáját is terheli, ezentúl 2,5 millió fontos kártérítést is kell fizetnie, valamint 270 óra közmunka és az állatorvoslástól 10 év eltiltást is kapott.

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)