Jump to content

Ha sétára indulsz a kutyáddal…

2018. 03. 19. 06:00

Az állattartás nemcsak divatos, de jó hatással van ránk. Egyáltalán nem véletlen, hogy a lakosság legtöbbje tart az otthonában valamilyen kedvencet.

Ki melyik fajban találja meg a szépséget, de a legtöbben kutyások és macskások vagyunk. Az állattartók között is megkülönböztetjük a kutyásokat és a macskásokat. No, ebbe most nem fogunk belemenni, csak abba, hogy aki kutyás, és lakásban tartja kedvencét, annak naponta legalább kétszer sétára kell indulniuk. Ez pedig már önmagában jó a gazdira nézve is, azon túl, hogy kedvence természetes szükségleteit is kielégíti. Amíg a kutyus elvégzi dolgát, mozog, új szagokat szimatolhat, addig a gazdi is mozog és számos ismerőssel vagy idegennel kapcsolatot ápolhat. Sőt nagyon sokan a kutyasétáltatás idejét arra is felhasználják, hogy más családtagokat is bevonjanak a sétába. Vagyis, amíg a kutyánkat sétáltatjuk, nemcsak az állattal foglalkozunk, hanem magunkkal és a családunkkal is.

A kutyánk sétáltatást úgy is fel lehet fogni, mint kellemes és egészséges időtöltés, főleg, ha arra gondolunk, hogy ha az egész napunkat iskolában, vagy munkahelyen kell tölteni négy fal között, akkor a néhány perces szabad levegőn történő mozgás jó hatással van az ember lelkére és testére is.

Egy átlagos, lakásban élő gazdi kutyájával együtt hetente legalább tízszer elindul sétára. Évente ez nagyjából 1600 km-t sétát jelent. A séta után általában le kell törölgetni a kutyus lábait, vagyis ez is plusz kutyával való foglalkozást jelent.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)