Jump to content

A kidobott értéktelen bútorok újraértelmezése

2018. 03. 20. 19:00

Világszerte általános állapot, hogy a menhelyeken jóval több állat található, mint ahányat ténylegesen befogadhatna. Ezért számít minden kis csoda a menhely és a menhelyi állatok életében.

A kóbor, gazdátlan állatok száma mindenhol nagy, így zsúfolásig tele vannak a menhelyek. Az állandó munkatársak mellett szükség van minden önkéntes kézre, hogy az állatokat elássák, gondozzák, és simogatást kapjanak. Sok menhely küzd anyagi problémákkal, hiszen az állatok éhesek, naponta etetni szükségesek őket, és tartásuk megfelelő körülményeit ugyanúgy szükséges biztosítaniuk.

Ezért is örülnek mindenféle adománynak, felajánlásnak. Nemcsak az eleség vagy pénzadomány az, amivel segíteni lehet a menhelyeket. Egy amerikai menhelyre azonban kidobott, ócska, használatra már nem alkalmas bútordarabokat szállítottak. Mármint emberi használatra nem való, de a menhelyi kutyusoknak igazi kincsként szolgált. A kennelekbe elhelyezett foteleknek ­– mindegy, hogy foszló, kopott, foltos kárpitú – nagyon örültek a kutyusok. A megviselt idegrendszerű, családra váró és vágyó kutyák így egy kicsit kényelmet nyertek az amerikai menhelyen. Nézd csak!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk) | youtube.com/videó)