Jump to content

Se chip, se ivartalanítás, így riogatnak

2018. 03. 24. 19:00

A farkasok falkában élnek, és így vadásznak a zsákmányukra is. Erdély egyik városában most kutyák álltak össze.

Szentegyházán elszabadult néhány kutya. Természetes ilyenkor, hogy amelyik kutyának csak minimális esélye is adódik a szökésre, kereket old. Nem csoda, hiszen párzási időszak van. A nagyobb gond az, hogy a kóbor állatok találkoztak és falkába verődtek. Szentegyháza lakóit pedig riogatják. Még baj nem történt, de már ijesztettek meg jó néhány városlakót.

Problémát okoz az is, hogy helyben nincs menhely, ahová a kutyusokat elhelyezhetnék, így más településekre kell a kóbor állatokat szállítani. Ugyancsak nagy gondot jelent, hogy az ebek többségében nincs azonosításra alkalmas chip, így nem ismert a gazda sem.

Nemcsak idehaza, de Erdélyben is gondot okoz a felelőtlen gazdák eljárása. Se ivartalanítást nem végeztetnek el a kutyákon, de chipet sem rakatnak be. A már kóbor, de jámborabb állatokat sokan megsajnálják, és etetni kezdik. Ki tudja milyen körülmények közül jött a kutya, hogyan szocializálódott, így nagy veszélyt jelent a gyerekekre egy nyugodtnak tűnő kutya megközelítése is, bármikor rátámadhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)