Jump to content

Selyemsál a kutya nyakában

2018. 03. 26. 07:00

Az állatvédők munkája sosem ér véget. Ha szólnak, hogy egy állat bajba jutott, ők mennek. Békés megyében is hívták a helyi állatvédő egyesület munkatársát. Időben mentek.

De nagyon nem sok múlott azon, hogy tragédia legyen a vége. Egy kutyushoz hívták ki az állatvédőket. Kétségbeesve kértek segítséget, mert a kutyus feje már torzult, de nem tudták az okát. Az állatvédők átvették az ebet, de a látvány sokkoló volt. Olyan látvány fogadta a segítőket, mint a nemrégiben nagy port kavart Fülöp esetében.

Az állatvédők megvizsgálták a kutya nyakát, és azonnal látható volt, hogy mi okozza a furcsa tünetet. Egy nagyon vékony, selyemsál szorította a kutya nyakát. Amíg pici volt a kutya, nem okozott semmilyen gondot, ám ahogy nőtt, egyre jobban zavarta a légzésben és evésben is. Végül pedig már az életéért küzdött a kutyus.

Legalábbis ez az egyik teória, hogy mi történt szegény kutyával. A másik felvetésre nem is szeretnénk gondolni, de az is meglehet, hogy így akartak megszabadulni a kutyustól. Ha pedig nem szólnak az állatvédőknek, akkor a kutyus lassú és fájdalmas halált halt volna.

A sál eltávolítása után megkezdődött az annak köszönhető mély seb kezelése. A kutya gazdáját keresik, de nem sok esély van arra, hogy megtalálják. A kutyust a helyi gyepmesteri telepen ápolják és gondozzák.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)