Jump to content

Nem csak a csoki, de a mazsola is veszélyforrás

2018. 04. 01. 19:00

A háziasszonyok már sürgölődnek konyháikban, hogy elkészüljenek az ünnepi fogásokkal, vendégváró falatokkal. Nemcsak számunkra ízletesek ezek az ételek, de a velünk élő kutyáknak és macskáknak is.

A húsvéti ünnep jellegzetes ételei közé tartozik a sonka és a tojás, ma és persze a sütemények. Nekünk, embereknek is oda kell figyelnünk az egészségünkre, hogy mi és mennyi az elég. Hiába néznek ránk kérően kedvenceink, miközben készítjük, tálaljuk a finomságokat, némelyik kimondottan veszélyes az állatra nézve.

Azt már reméljük, hogy minden gazdi tudja, a csokoládé nem a kutya barátja. Gondoltad volna, hogy a mazsola is egy olyan alapanyag, amely a kutya számára nagyon veszélyes? Sőt mi több, akár halálos is lehet. Márpedig amikor készítjük az ételeket, és a kedvencünk bent él a házban, biztosan ott sündörög körülöttünk, ha érzi, hogy finomság készül. Süteményekhez gyakran használunk mazsolát, de kutyánknak sosem szabad odaadni, mert mind az aszalt szőlő héja és húsa is halálos veszélyt jelenthet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)