Jump to content

A tavasz nyári időt hozott, de nincs minden gazdi erre felkészülve

2018. 05. 02. 06:00

Hirtelen váltott a természet tavaszból szinte azonnal nyárba. Sőt nemrégiben még havat lapátoltunk, már meg 30 fok körüli hőmérsékletet élünk.

Még ha érezzük is a meleget, még csak tavasz van. Hiába élünk nyári meleg napokat, még sok gazdi nem úgy gondoskodik kedvencéről. Mivel hivatalosan még csak tavasz van, így valószínűleg az a gazdi sem gondolt a nagy hőségre, aki a kutyusát az autóba bezárva magára hagyta. Mindez a Hortobágyi Madárpark környékén történt. Látogatók vették észre, hogy egy kutyus nagyon szenved a nagy hőségben, a kocsiba bezárva. Szóltak egy dolgozónak, aki azonnal a kutya mentésére sietett. Nem tudták másképp megoldani a mentést, minthogy a kocsi ablakát betörjék. Így is csak perceken múlt a kutya élete.

Az autóban elhelyezett boxban utaztatták a kutyust, ahová valószínűleg be volt zárva, de onnan még volt ereje kitörni. Talán a több levegő reményében tette ezt, de az autóból már nem lett volna képes kitörni. Az elviselhetetlen hőség annyira gyötörte a kutyust, hogy a szervezete is vészjelzéseket adott ki. Összehányta az autót, és már csak feküdni volt ereje, amikor rátörték az ablakot.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy olyan helyen volt a kutya, ahonnan azonnal megfelelő helyre tudták vinni, és megkezdték a hőgutát kapott kutyus testének lehűtését. Állapotának súlyosságát az is mutatta, hogy eszméletét többször elveszítette annak ellenére, hogy már testét vizes lepedőkkel borogatták. Pupillái kitágultak, légzése leállt, azonban szerencsére nem adta fel a küzdelmet, újból levegőt vett. Még így is órákba telt mire arra képes volt, hogy megmozduljon. Az egész szervezetét nagyon megviselte a hőguta, több súlyos tünetet is produkált. Állapota válságos volt órákon át. Csak másnap reggelre lett annyira jobban, hogy már fel tudott ülni, nem hányt, testének hőingadozása is megszűnt. Elképzelhető, hogy maradandó agyi károsodást is szenvedett.

A rendőrség azóta már felkereste az eb gazdáját, és valószínűleg nem marad el a büntetés sem, de ez még folyamatban van.

Kedves gazdik, bármennyire is tavasz van még, az időjárás már nyári hőmérsékletet produkál, ezért ennek megfelelően kell gondoskodni a kedvenceinkről.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)