Jump to content

Micsoda barát, micsoda gazda

2018. 05. 04. 07:00

Annak tudatában veszünk magunkhoz egy állatot, hogy élete végéig kötelesek vagyunk róla gondoskodni. Ez a gazdi nagyon másképp gondolt feladatára.

A nem kívánt szaporulat szokta a legnagyobb problémát okozni, és sokan nem foglalkoznak annak megelőzésével, az ivartalanítással. Sajnos az is gyakori jelenség, hogy a már meglévő kutyáiktól akarnak megválni a gazdik. Még ebben az esetben is sokan más gondjaira bízzák a kutyust, jobb híján pedig menhelyre adják le azt az ebet, amelyikre idő, hely, pénz szűke miatt már nem tartanak igényt. Ezek még mindig az empatikusabb megoldások, ám vannak, akik kirakják az utcára, leölik az állatot.

A Heves megyei férfi ez utóbbi kategóriát erősíti. Két kutyát gondozott, ám egyiktől meg akar válni, és ezt úgy akarta megvalósítani, hogy erre egyik ismerősét kérte fel. A másik férfi belement. A megbeszélt helyen és időben találkozva a gazdi (ha lehet így fogalmazni) kikötötte egy fához a kutyáját, majd átadta a terepet ismerősének és eltávozott a helyszínről. A kivégzést kalapáccsal akarta a férfi végrehajtani, azonban annak feje lerepült a nyélről. Sikerült azonban a kutyust megütni. Még így sem adta fel a tervét, utána már a nyéllel próbálta eltalálni az állatot, ami nem járt sikerrel. Beleunva a felesleges küzdelembe, a férfi magára hagyta a kikötött, vérző fejű kutyát.

A felbujtó, a kutya gazdája saját csapdájába esett, amikor anyjának beszámolt arról, hogy kutyájukat valaki agyonverte. Sejtése sem volt arról, hogy az állat nem pusztult el. A férfi anyja értesítette a rendőrséget, így ők találták meg a megsebesített, kikötött kutyát.

A két férfit elfogták, a kutya így is több hetes kezelés után fog csak felépülni, de legalább életben maradt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/képek (A kép illusztráció)