Jump to content

Kutyák segítenek zölddé tenni a környezetet

2018. 05. 14. 07:00

2017-ben is történtek nagyon jó és nagyon rossz dolgok. A jóra szívesebben emlékszünk, de a rossz is nyomot hagyhat életünkben. Chilében sokaknak marad emlékezetes a tavalyi év.

Hatalmas területeket égetett fel az erőtűz, amely halálos áldozatokat is követelt és nagyon sokak otthona semmisült meg.

A kutyák nemcsak az ember jó barátaik, hanem családtagként tekintenek rájuk sokan, valamint a munkában is nagy segítség. A Chilében bevetett kutyusok szó szerint bevetik a környéket. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a tűz mindent felégetett, de a terület élettel való megtöltését azok a kutyusok segítik, akik hátára olyan különleges hátizsákot adtak, amelyben az ott őshonos növények magvai bújnak meg. A border collie fajtájú kutyusok munkája ezúttal egyben szórakozás, hiszen nem csinálnak mást, csak a környéken futkorásznak. Miközben játszanak, mozognak, a magok kiszóródnak a hátizsákból, és szó szerint bevetik a környéket.

A border collie pásztorkutya, akiket megfelelő vezényszavakkal könnyű irányítani, így azt is tudják, hogy ha a hátizsákból kifogy a mag, akkor a gazdájukhoz futnak, hogy azt újból feltöltse. Ezzel a módszerrel fél éven keresztül szórták a magokat, és egy nap legalább akár 30 kilométert is megtettek a kutyák, így az újból benépesítés hatékonyabb lehet, mintha ember végezte volna.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)