Jump to content

Regisztrálhatják az állatkínzókat

2018. 05. 29. 08:00

Lépten-nyomon arról olvasni, hogy milyen szörnyűséget tesznek állatokkal az emberek. Persze a másik oldalon ott vannak azok, akik segítenek a bajbajutott állatokon.

Mindig közfelháborodást okoz az, ha az ember nála gyengébbeken fitogtatja erejét. Elítélendő, ha egy ember így viselkedik, mindegy, hogy embertársa vagy állat ellen irányul az erőszak. Ennek ellenére nagyon komoly harcokat vívnak az állatvédők az állatkínzók ellen. Ma már egyre több olyan esetről lehet hallani, amikor állatkínzás vétsége miatt a pénzbüntetésen túl akár börtönbüntetést is kiszabnak. A büntetés azonban nem garancia arra, hogy később ne tenne hasonlóan kegyetlenséget állatokkal az egykori elkövető.

Amerikában a szexuális bűntényt elkövető személyek adatait rögzítik, így bármerre költözik is az országban, az adott településen tudni fogják az illető múltját. Nos, az állatok bántalmazásában is pont így szeretnének eljárni. Az a személy, akit állatkínzásban vett rész, hasonló nyilvántartásba rögzítenék, mint a szexuális bűnözőket. Az embereknek joguk van tudni, ha veszélyes ember költözik a településre.

Már több helyen bevezették ezt a rendszert. A cél persze az állatkínzás visszaszorítása lenne.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)