Jump to content

Új családtag, tudjátok vállalni?

2018. 06. 01. 06:00

Melyik gyerkőc ne szeretne kutyát? Ám még a felnőttek is örömmel vesznek magukhoz egy új családtagot, és egyben felelősséget is magukra vállalnak.

A kölyökkutya nem mindig marad az a kis édes gombolyag. Egyszer megnő, és ezt már akkor tudatosítani kell a gyermekekben és akár a felnőttekben is, hogy az apró kiskutyából nagytermetű eb is lehet, fajtájától függően.

Mielőtt kutyát vinnénk a házhoz, fel kell készülni. No, persze más a helyzet, ha meglepetésként kapjuk. Fel kell mérni a viszonyokat, hogy az életkörülmény milyen fajtájú kutyusnak kedvez. Ha az életkörülmény megfelelő, vajon tud-e a gazdi arra időt szánni, hogy kedvencével foglalkozzon naponta? Sőt, a tudatosság jegyében még arra is gondolni kell, hogy a környezet, a szomszédok mennyire fogadnának el egy kutyát. Egy új kutyus megfelelő felszereléseket és táplálékot igényel. Tudunk rá annyit kiadni? Más vonatkozik egy kint, a kertben tartott kutyusra, mint arra, amelyik be is járhat, vagy még inkább, amelyik a lakásban él, és csak a séták alkalmával jut a szabadba.

A megfelelő gondoskodásba beletartozik a tisztaság és az egészségügyi állapotára. Nemcsak a kutyának kell tisztának és egészségesnek lennie, hanem már a környezetének is. Az sem mindegy, hogy milyen jól nevelt egy kutyus. Úgy kell nevelni a velünk élő ebeket, hogy másoknak ne okozzunk kellemetlenséget. Ha szükséges, akkor a pórázon való sétáltatás mellett szájkosár is szükséges.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com)