Jump to content

Hőség van az állatok számára is

2018. 06. 13. 20:00

Korán kezdődött a nyárias időjárás. A nagyobb esőzések ellenére is meleg a levegő, és még nehezebb elviselni a pára miatt. Nemcsak az ember szenved, hanem az állat is.

Ha arról gondoskodunk, hogy hűvös helyre húzódjunk a nap elől, legyen nálunk elegendő folyadék, védjük bőrünket naptejjel, megfelelő öltözködéssel, akkor kötelességünk az is, hogy kedvenceinket megvédjük ezektől a kellemetlenségektől.

Felelős gazdiként fontos friss vízzel ellátni kedvenceinket. A nagy melegre való tekintettel akár naponta többször is cserélhetünk vizet, de az utánpótlásról mindenképp gondoskodni kell.

Nem elhanyagolható fontosságú az sem, hogy biztosítani kell a kint élő állatok számára olyan helyet, ahová a tűző nap elől el tudnak bújni.

Vagy korán reggel, vagy pedig estefelé kell a kedvenceinket megsétáltatni, mert a forró aszfalt csúnya égési sérüléseket eredményezhet. Se a gazdinak, se kedvencének nem jó a nagy melegben sétálni.

A napokban igazi nagy hőség várható, ne feledkezzünk meg egy állatról sem. Sőt, ha magára hagyott állatot találunk, mellette se menjünk el segítség nélkül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com)