Jump to content

Perfect Fit™ Adult Small Dogs

2018. 06. 13. 10:11

Egy 8 éves, igen elkényeztetett és nagyon válogatós Bichon Havanese kutyus tulajdonosa vagyok. Érdeklődve olvastam az új Perfect Fit kutyatápokról, ami ugyan picit drágább a most vásároltnál, de nagyon meggyőző volt, hogy a receptúráját az angliai Waltham-Intézet állatorvosai és táplálkozásszakértői közreműködésével fejlesztették ki. Ezért úgy döntöttem, mi is kipróbáljuk.

Bevallom őszintén, hogy a termék beszerzése után, hazafelé tartva kicsit aggódtam, mert ahogy a bevezetőben is írtam, Milli eléggé válogatós. Eddig csak a megszokott kutyaeledelt volt hajlandó megenni, semmi mást nem. Ezzel a hendikeppel indult nálunk a Perfect Fit™ kutyatáp…

Ahogy a képen is látszik, nemcsak az én figyelmem keltette fel a termékpalettából kiválasztott, kifejezetten kis- és aprótestű kutyafajták számára kifejlesztett eleség, hanem Milliét is.

Az eledel apró szemű, tökéletesen illeszkedik a kis típusú kutyusok állkapocsméretéhez (az én kutyám nem igazán tudta megvárni az előkóstolással a fotó elkészülését…).

A csemege az összetevők alapján minden létfontosságú tápanyaggal ellátja kis kedvencünket, amire annak szükséges van egy hosszú és aktív élet során.

A tájékoztató szerint a létfontosságú tápanyagok kiegyensúlyozott kombinációja mellett az egyedülálló Perfect Fit™ Total 5 formula ötféle módon támogatja kutyusunk egészségét:

    • Erős védekezőképesség: a magas E-vitamin-, cink- és mangántartalomnak köszönhetően
    • Egészséges fogak: aktív összetevők segítségével, melyek bizonyítottan gátolják a fogkőképződést
    • Kiegyensúlyozott emésztés: értékes és könnyen emészthető fehérjék illetve prebiotikumok jóvoltából
    • Ép bőr és ragyogó bunda: cinkkel és napraforgóolajjal, magas omega-6-tartalommal
    • Optimális kondíció: ideális fehérje-, szénhidrát-, zsír- és tápanyagarány

Nálunk a fent felsoroltakból több szempont is nagyon fontos. Ennek a kutyafajtának nagyon érzékeny a bőre, mindennapi ápolást igényel a szőre és igen hajlamosak a fogkőképződésre is.

Kíváncsian tettem a kutya elé a tálkájába az új finomságot és ahogy a kép is bizonyítja teljesen felesleges volt minden előzetes aggodalom. Millinek rekordidő alatt sikerült eltüntetnie a napi adagot és érdeklődve kereste, hogy hova tűnt a különleges zamat megőrzése miatt praktikusan újrazárható tasak, amiben az utánpótlás található.

A Perfect Fit™ további előnyei:

  • A kutya étrendjének ásványianyag-összetétele befolyásolja a vizelet ásványi anyag tartalmát. A kalcium-, foszfor- és magnéziumtartalom egyensúlya az alsó húgyutak egészsége érdekében nagyon fontos, hiszen túl nagy mennyiségben húgykő kialakulását okozhatják. A Perfect Fit™ a kis méretű kutyák alkatának megfelelő arányban tartalmazza ezeket az ásványi anyagokat.
  • A B-vitaminok alapvető fontosságúak a testben zajló folyamatokhoz, legfőképp az energiatermeléshez, az aminosav lebontásához és a DNS-szintézishez. A vas alapvető alkotóeleme az enzimeknek és a hemoglobinnak; egy proteinnek, amely az oxigént szállítja a vérben szerte a testben. A vér megfelelő oxigénszállító képessége és az energiatermelés segít kutyusunknak aktívnak és életerősnek maradni.
  • Mesterséges színadaléktól mentes.

A gyakorlati tapasztalatokon és a csomagoláson olvasottakon túl, nagyon szimpatikus a gyártó filozófiája is, amely a háziállatok boldogságát, egészséges, élettel teli mindennapjait helyezi előtérbe.

A cégről, a forgalmazott kutya- és macskaeledelekről, a választékról, a termékek összetételéről az alábbi linken lehet több információhoz jutni: https://www.perfectfit.hu/

(Forrás: szerkesztőség)