Jump to content

Utazz kutyával, megmondjuk hogyan

2018. 06. 27. 19:00

Már nemcsak éttermek, kávézók engedik be a velünk élő kedvenceinket, hanem egyre több szálláshely állatbarát és nyílnak a kutyabarát strandok is. Nem is gond, mert itt a nyár, az üdülések ideje. Akár kutyával együtt.

Ha nem tudsz, vagy ha nem akarsz kedvenced nélkül kirándulni, akkor nem is muszáj, azonban olyan szállást kell keresni, ahol szívesen fogadják a kutyákat, macskákat is. Ettől függetlenül is van néhány szabály, amit be kell tartani ahhoz, hogy jól sikerüljön a pihenés. Az állatbarát szálláshely nem azt jelenti, hogy ne vonatkoznának ránk szabályok.

Csakis úgy lehet ezt megenni, ha ellátogattok állatorvoshoz, hogy a szükséges oltások, kezelések szerepeljenek a kiskönyvben. Nem biztos, hogy ezt elveszik ellenőrzés céljából, ám ha netán valami gond adódna, jó, ha nálunk van az oltási kiskönyv.

Legyen nálatok a pórázon, hámon kívül szájkosár is. Ha nem is ingerült az állat, attól még a közeletekben lehetnek olyan emberek, akik nemtetszésüket fejezik ki a kutya láttán. Jobb a békesség.

A kutyák kényelmét is garantálni kell az autós utazásnál, de még fontosabb a biztonság. Mindenképp utazóládában legyen az állat, amelyet ugyanúgy biztonsági övvel kell rögzíteni, mint saját magunkat is. Kényelmesebb a kedvencnek is, ha nem kell az ülésen megtartania magát kanyaroknál, fékezésnél, gyorsításnál.

Minden gazdi ismeri saját kedvencét, így jól tudja, hogyan reagál idegenekre. Egyik kutyus imádja a hozzá kedves embereket, és ugrálni, nyalogatni kezd, de ezt nem mindenki díjazza. Máskor pedig a körülöttünk lévő idegeneket kell óvatosságra inteni, mert kutyusunk viselkedése arról árulkodik, hogy nincs éppen fényes kedvében.

Legyen nálunk kedvencük fekhelye, amely az otthon kényelmét nyújtja számára, így jobban fogja érezni magát még akkor is, ha idegenben lesz. Gondoskodjuk szórakoztatásukról is, legyen nálunk többféle játéka.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)