Jump to content

Nyaraljatok együtt szabályosan

2018. 07. 03. 07:00

Minden gazdit arra ösztönzünk, hogy kedvencével menjen nyaralni, hiszen egyre több állatbarát szálláshely létezik idehaza és külföldön is. Mi másra kell még figyelni?

Leginkább a kutyákat akarjuk magunkkal vinni egy-egy kirándulásra, de sokan nem bízzák se macskájuk, se rágcsálójuk felügyeletét másra. Ma már több helyen fogadják az olyan vendégeket, akik állatokat is visznek magukkal.

Szuper dolog, ha a kiszemelt úti cél esetében állatbarát szálláshelyet is találunk. Ez már fél sikert jelenthet, azonban van még mire figyelnünk. A már tapasztalt autózós, utazós állatok számára nem újdonság, de nagyon megrémülhet az, amelyik életében először van autóban, ezért az utazás előtt érdemes rövidke autókázással kezdeni a hozzászokatást. Fokozatosan szoktassuk hozzá az autó zajához.

Külföldi és belföldi utazásokhoz is szükséges minden oltást beadatni az állatnak, sőt külföldön való tartózkodásunk esetében az állatorvos egyéb betegségek ellen is beolthatja a kutyát, macskát. A vérszívók által terjesztett betegségek komoly egészségügyi problémát okozhatnak, ezért az állatorvossal konzultálni szükséges.

Külföldre való utazások szükséges van állatútlevélre, amelyet ugyancsak az állatorvostól kell igényelni. Ebben a kis dokumentumban szerepel a kutya adatain túl a chip száma, az oltások is.

Bármerre is járjunk az országban, vagy a világban, az örök nyári szabály, hogy egyetlen állatot sem hagyunk a kocsiban még rövid időre sem.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)