Jump to content

A betépett kutyák fogalma is ismert Amerikában

2018. 07. 11. 06:00

A kábítószer fogyasztása hatalmas károkat tehet az emberben, de a függő egész családjának életét tönkreteheti. Azonban már a kutyákra nézve is veszélyt jelent a marihuána.

Olyan világban élünk, ahol már az is megtörténhet, hogy marihuánához jusson a kutya. Amerikában az ilyen esetekre specializálódott központok is léteznek, ahol a mérgezett állatokat tudják a leghatékonyabban kezelni. Az utóbbi években ugyanis egyre több olyan esettel találkoznak az állatorvosok, hogy a kutya betépett a marihuánától. Nem feltétlenül (?!) a gazdi juttatja a szerhez az állatot, hanem a földről felszedett és elfogyasztott drog is bekerülhet a kutya szervezetébe. Sajnos arra is van példa, hogy a gazdi használja a bódítószert, amit azonban nem rak el a kutya elől, így hozzájuthat, és már kész is a baj.

Csakhogy számukra nem a kellemes lebegés állapotát idézi elő a szer, hanem szinte azonnal rosszullét jelentkezik az esetükben, mert sokkal érzékenyebben reagál a szervezetük, mint az emberé. A kutya lemerevedhet, nem tudja tartani se vizeletét, se székletét, nem képes nyitva tartani a szemeit. Semmi vicces nincs az ilyen kutyában, azonnal állatorvoshoz kell vele sietni, mert minél több idő telik el, annál nagyobb sérülést okozhat a kutyus esetében, akár az eb életébe is kerülhet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)