Jump to content

Igazi önzetlen és tiszta lélek

2018. 07. 16. 06:00

Miről álmodozik egy szülinapos kislány? Szülinapi zsúrról? Új játékokról? Valami nagy-nagy meglepetésről? Nem mindegyikük.

Egy magyar kislány a hatodik születésnapjára igazán rendhagyót kért. Nem vágyott tortára, új ruhákra, de még azt sem akarta, hogy szülei, rokonai újabbnál újabb játékkal lepjék meg. Márpedig egy hatéves gyerkőc leginkább erről szokott álmodozni, de nem az a kislány, aki arra kért minden családtagját, rokonát és barátját, hogy ha szülinapjára szeretnének valamit adni, azt ne ajándékokban fejezzék ki, hanem azt a pénzösszeget ajánlják fel kutyák számára.

A Vigyél Haza Alapítvány sérült és gazdi nélküli kutyákkal foglalkozik. Nemcsak a megmentés a cél, hanem természetesen, hogy minél előbb új és szerető családba kerüljenek védenceik. Ennek az alapítványnak akart ilyen önzetlenül és hihetetlen módon gyűjteni a kislány.

A legtöbb menhely adományokból tartja fent önmagát, és sokszor küzdenek nehézséggel, mert az állatállomány csak gyarapszik. Az egészségügyi ellátásuk, gondozásuk nemcsak időt és energiát, de sok pénzt is felemészt, így minden segítségre szükség van.

A magyar kislány felfogása, gondolkodása talán sokakat terelhet a felelős állattartás felé. A kislány vált a Vigyél Haza Alapítvány legfiatalabb önkéntesévé ezzel a nagylelkű adományával.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: instagram.com/vigyelhaza)