Jump to content

A szerencsénél is jóval több

2018. 07. 20. 07:00

Egyre többen viszik magukkal kedvenceiket nyaralni, így az autós utazáson túl a repülős úttól sem riadnak vissza az állattartók. A tacskó gazdái azonban ilyenre nem számítottak.

A tacskó gazdája és barátnője repülőre ültek, miután kutyájukat, Gaspart biztonságban tudták a csomagtérben. A kutyaboxban lévő tacskó így szállt a fellegek közé. Az utazás során nem is volt gond, és a történet további része is csak valószínűsíthető, de az történhetett, hogy a boksz ajtaja nem volt jól becsukva, vagy a gép földet érésekor az kinyílt, és amikor a repülőgép csomagterének ajtaja is kinyílt az ijedt tacskó a lehető leggyorsabban ki akart szabadulni a fém repülődobozból. Azonnal nekieredt a végeláthatatlan szabadságnak és bevetette magát az Atacama-sivatagba.

A repülőgép személyzete már azzal fogadta a gazdit, hogy nincs meg a kutyus. Azonnal az állat keresésére indultak, még a katonaságtól és a légitársaságtól is érkezett segítség. Már eltelt néhány nap, de Gaspar még nem került elő. Addig összesen hat napot kellett a gazdiknak izgalommal és kereséssel eltölteniük, a kis tacskó pedig ennyi napot kóborolt a sivatagban étlen és szomjan. Mire megtalálták már nagyon éhes, szomjas és fáradt volt, de szerencsére élt, és jókor találtak egymásra.

A légitársaság magára vállalta a tacskó elveszítését.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: clarin.com, tn.com.ar)