Jump to content

Figyelemfelkeltés kutyakennellel

2018. 07. 21. 20:00

Ami világszerte közös jellemzője az állatmenhelyeknek az, hogy állatokon igyekeznek segíteni, és szinte állandó a helyhiány.

Ez nem is új keletű probléma, hiszen szinte mindig is így volt ez. A felelőtlen gazdák miatt folyamatosan kerülnek utcára állatok. Több saját maga szökik meg otthonából, de sokakat saját gazdáik raknak ki az utcára, mert nem kíván szaporulatként jöttek a világra. Egyeseket ugyan otthon tartanak a gazdáig, de nem megfelelően gondozzák. Sőt az sok esetben egyenlő a kínzással, és van, aki örömét leli abban, hogy bántalmazhatja állatát. A menhelyen dolgozóknak mindig van munkájuk.

A menhelyeken sok kiadás van, hiszen nemcsak naponta ellátni kell az ott élő állatokat, de egyéb költségek is felmerülnek. Mivel az állatok egy része eleve betegen érkezik, így a menhely költségvetéséből biztosítják az állatorvosi kezeléseket is.

Erre a nehézségre igyekezett felhívni a figyelmet egy francia férfi is, elég sajátos módon, ugyanis beköltözött jó néhány órára egy kutyakennelbe. Ebből az ötletből kiindulva most Siófokon ugyanezt tette egy magyar férfi. Ezzel szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy milyen nehéz dolguk van a menhelyeknek, és az örökbefogadás fontosságát is demonstrálni kívánta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: fnw.com.au, rayallen.com)