Jump to content

Teste melegét adta, hogy megmentse a férfit

2018. 07. 22. 06:00

Bárhol leselkedhet ránk veszély, de ha az otthon biztonságából kimerészkedünk, még nagyobb az esély. Főleg, ha extrémebb sportra adjuk a fejünket.

Márpedig ezt sokan vállalják. A kerékpározást nem tartjuk extrém sportnak, de ha meredek lejtőről indul lefelé valaki, keskeny és meredek hegyi utakon, akkor mindenképp veszélyessé minősül. A romániai Szemenik-hegységben indult biciklitúrára egy negyvenéves férfi. A kerékpározás közben azonban olyan szerencsétlenül esett, hogy ütközés közben a kulcscsontját törte. Ennél már csak az volt a nagyobb baj, hogy nem tudott lejutni a hegyről, és az éjszaka közeledett. Nyár ide vagy oda, a hegyekben éjszaka tartózkodni mindenféle felszerelés nélkül akár halálos is lehet. Márpedig a túrázó kerékpáros semmivel nem rendelkezett, amivel megvédhetné magát a kihűléstől.

Valószínűleg ki is hűlt volna, ha egy arra kóborló kutya nem segített volna rajta. Azzal mentette meg, hogy teste melegét adta a pórul járt túrázónak. Így várták együtt a hegyi mentők megérkezését.

Nemcsak a túrázó életét mentette meg a kutyus, de az eb is új gazdára talált, így az ő élete is jobbra fordult.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)