Jump to content

A soknál is többen vannak

2018. 07. 23. 20:00

Országszerte bajban vannak a menhelyek. Nemcsak az állatok ellátására szánt költségvetés szűkös, hanem az állatok száma egyre több.

Majdcsak minden hazai állatmenhely általános jellemzője az, hogy helyszűkében szenvednek. Ennél is nagyobb baj, hogy a már amúgy is zsúfolt menhelyekre folyamatosan érkeznek be a nem kívánt szaporulat egyedei. Vagy állatbarátok által talált kölykökhöz hívnak segítséget, vagy maguk a gazdik (???) viszik dobozva csomagolva, és a menhely kapuja elé helyezve a felesleges kölyköket, és még mindig ez a humánusabb megoldás, mintsem kietlen helyen és kegyetlen módon szabaduljanak meg a nem kívánt állománytól.

Igen ám, de az így talált, bevitt apróságok megnehezítik az amúgy is csordultig megtelt menhelyek életét. Nem szeretnek nemet mondani, minden életet igyekeznek megmenteni, és új otthont találni, mégis erejük, költségvetésük is véges.

A nem kívánt szaporulat mellett a tüzelés időszaka is nagy gondot okoz, mert ilyenkor sok kutya indul világgá.

Hiába hívják fel a gazdák figyelmét a chipezésre, az ivartalanításra, még mindig nincs sokak tudatában ennek fontossága. Már ivartalanítási akciókkal is készülnek a menhelyek, sőt az örökbefogadást azzal is igyekeznek segíteni, hogy a befogadni kívánt állat ivartalanítását még a menhely fedezni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)