Jump to content

Máshogy is segíthetsz örökbe fogadható kutyákon

2018. 08. 17. 07:00

A kutyaimádat nem mindig teljesedhet ki a kutyagondozás gyakorlatában. Akik segíteni szeretnének menhelyen élő, még gazdátlan állatoknak, több módon tehetik meg.

Szerencsére nagy divatja van annak, hogy tenyészet felkeresése helyett menhelyen keresnek az emberek maguknak ideális négylábú társat. Nem mindenki teheti meg helyhiány vagy időszűkében azt, hogy kutyája legyen otthon, de önkéntesként segítheti a menhelyek munkáját. Az ott élő állatok egy jó szónak, simogatásnak, sétának is nagyon örülnek.

A Telenor is besegít abban, hogy a még gazdátlan, menhelyen élő kutyák gazdára találjanak. Vagy ahogyan a cég hirdeti, állást találjanak a kutyusok.

Húsz eb vár arra, hogy a megfelelő pozíciót betölthessék. Mindegyik eb másban erős, más pozíció betöltésére alkalmas. Egy egyikük biztonsági őr, a másik kiváló HR-es, és még sorolhatnánk.

A Telenor „álláskereső” kutyáinak önéletrajza a Facebook közösségi oldalán is megtalálható. Az Álláskereső Kutyusok oldalon megtalálható a munka/otthonkereső kutyusok. 

A Telenor nem a levegőbe beszél, hiszen azon túl, hogy útjára indították kutyás kampányukat, az ebeket szívesen szerepeltetik reklámjaikban, de még a munkahelyük is kutyabarát péntekenként. A Telenor munkatársaira jó hatással van az ebek közelsége, ehhez az élményhez szeretnének minél több embert hozzájuttatni.

A Telenor kampányának nemcsak örökbefogadó gazdik megtalálása a lényeg, hanem arra is ösztönzi az embereket, hogy minél többen váljanak ideiglenes befogadókká, vagyis a menhelyek önkénteseként ideiglenesen gondoskodjanak menhelyi kutyákkal, cicákkal. Ez a feladat segíti az állatok megfelelő szocializációját, hogy minél könnyebben találhassanak gazdira.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)