Jump to content

Nemcsak látja, érzi is

2018. 08. 22. 06:00

Érezted már úgy, hogy kutyád nemcsak véletlenül termett melletted akkor, amikor nagyon magad alatt voltál? Mintha a kegyeidet kereste volna végig? Nem csak te gondolhatod így, hanem ez a valóság.

Értünk kutyáinkhoz. Legalábbis azt hisszük, hogy viselkedésükből, ugatásukból tudjuk, hogy mit jeleznek számunkra. Tudományos kísérletek pedig arra is rámutattak, hogy a kutyáink is elég jól értenek emberül, azaz hozzánk.
Ezt tapasztalatból el tudja mondani sok gazdi is. A legjobb szőrös barátaink lehetnek, és az őszinte, minden elvárástól mentes barátság mellett még többféle munkában is segíthetik az embert.

A kutya nem véletlenül terem mellettünk akkor, amikor rosszkedvűek vagyunk, amikor valami nagyon bánt.

Egy kísérletben annyi volt a feladatuk, hogy képeket nézegessenek. Különböző emberi arckifejezéseket láthattak. Agyszkenner segítségével arra voltak kíváncsiak, hogyan reagálnak az állatok a más-más arckifejezést láttán. Eszerint az ebek megkülönböztetik az emberi arcvonásokat, a viselkedést. Ám ha az arcon mosoly is látható, de érezhetően az egy tettetett állapot, azt megérzi a kutya, és egészen máshogy fog reagálni, hiába a mosolygás. ez azt jelenti, hogy kutyáink az arcunkon feltűnő grimaszokból is értik, hogy mi van gazdijukkal, de felismerik gazdáik érzelmeit is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)