Jump to content

Megfelelő neveléssel egyedül maradhat a kutya

2018. 09. 14. 07:00

A nyári időszak nemcsak a gyerkőcöknek kedvezett, de az otthoni kedvenceinknek is, hiszen abban az időszakban sokan töltik szabadságukat, a gyerekek pedig talán egész nyáron otthon lehettek kedvenceik közelében.

A nyarat tehát nemcsak a gyerekek élvezhették, hanem a körülöttünk élő állatok is. A több otthonlét arra adott nagyobb lehetőséget, hogy a család minden tagja aktívabban kivehesse a részét az állatgondozásban, a sétákban, a játékokban.

A nap is jóval később ment le, így a nappali órák számának hossza arra adott lehetőséget, hogy több időt töltsünk a szabadban, játszhattunk kutyáinkkal, macskáinkkal.

Ahogy a gyerekek életében bekövetkezett az iskolába járás időszaka, úgy a házi kedvencek is több időt kénytelenek gazdáik nélkül tölteni. Mennyivel jobb lenne mindenkinek, ha sokkal többet foglalkozhatnánk hét közben is állatainkkal, azonban a munka és az iskola ezt ellehetetleníti. Akkor is így van ez, ha nincs gyerek a családban, aki iskolába járna, ugyanis a dolgozó felnőttek mellett ugyanezt élik meg a kutyák, macskák.

Ahogy a hosszú nyári szünet vége felé közelítünk, úgy igyekszünk a gyerekeket átszokatni az iskolai időszakra, amikor korábban kell kelni, így feküdni is. Ugyanezt érdemes tenni az állatainkkal is. Vagyis fokozatos szokatással, megfelelő napirenddel kivitelezhető. Kutya esetében ez a napi séták beiktatása mellett a játékot is jelenti. Az is jó, ha arra bírjuk kutyáinkat, macskáinkat, hogy feladatokat oldjanak meg.

Az egyedülléthez szokatás legelején csak rövid időre, vagyis néhány percre hagyjuk magára az állatot. Mondjuk addig, amíg ki/levisszük a szemetet. Aztán a boltba is a kutya nélkül menjünk el. Ne csak a közeli kisboltba, hanem nagyobb bevásárlásra is.

A kutyák hamar hozzászoknak ahhoz, hogy amíg a gazdi dolgozik, addig ők is pihennek, ahogy este is. Ám, amikor a gazdi hazaér, akkor nagy igénye és szüksége van arra, hogy az energiáját levezethesse. Munkából, iskolából hazaérve ne nagyon lepődjetek meg, ha nektek esik a kedvencetek, és tele van energiával.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)