Jump to content

Talán nem is akartak enni, de már lehet, hogy nem is fognak

2018. 09. 16. 19:00

Ha nem is fogadjuk el európaiak, hogy a kutyahúst Kínában elfogyasztják, addig sokat nem tudunk tenni, amíg ezt nem tiltja jogszabály.

Ismert tény, hogy Kínában még fogyasztják a kutyahúst, ráadásul az állatok haláluk előtt sem élnek jó helyen. Szűk ketrecekbe, több kutya bezsúfolva várja a halálát. A nálunk házi kedvencként, családtagként is nyilvántartott ebek elfogyasztásának gondolata is vérfagyasztó.

Nem is gondolnánk, hogy a macska és a kutyahús fogyasztása az USA negyvennél is több államában még legális.

Azt is hozzá kell tenni, hogy nem mindennapos a kutya és/vagy macska húsnak emberi fogyasztása, de a 44 tagállamban nem is tiltott. Elméletileg ehetnék az emberek, ha arra lenne igényük.

Habár egyáltalán nem általános a háziállatként tartott macska és kutya fogyasztása Amerikában, állatbarát politikusok olyan javaslatot terjesztettek a Szenátus elé, amely megtiltaná a kutyák és macskák húsának fogyasztását. A javaslatban kitérnek arra is, hogy tilos lenne a kutyák, macskák bármelyik testrészének fogyasztása, és a húsuk miatt tartott állatok birtoklása, tartása, eladása, vásárlása, leölése is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)