Jump to content

Szaporításból jeles

2018. 09. 17. 08:00

A szaporítás sosem egyenlő az állatok vérvonalának megtartásával, a jó tulajdonságok erősítésével. Csakis az anyagi haszon vezérli a szaporítókat. Ilyen telep került az állatvédők figyelmébe.

A napokban keltett nagy zavart az állatvédők barcsi leleplezése. Egy házban ugyanis közel száz tacskót találtak. A kutyusok persze nem szabadon mászkálhattak a házban, hanem szűk ketrecek voltak a helyiségekben elhelyezve, és roskadásig tele volt mindegyik ketrec kutyussal.

Azóta az is kiderült, hogy a ház két holland nő olyan magyar házat keresett a kutyák tenyésztéséhez, amelyik elszeparáltabb, hogy a kutyák hangja nem hallatszódjon, de az autók is könnyen meg tudják közelíteni. A két nő ki tudja, hogy mióta folytatta szaporítói tevékenységét, de éppen attól számítanak szaporítónak, mert a kutyák egészsége, életmódja egyáltalán nem érdekelte őket. Csakis a haszon, ami miatt a kutyákról gondoskodtak.

Azóta már az is ismert, hogy a két nő Hollandiában ugyanezt a tevékenységet folytatta. Amikor ott lebuktak, azután jöttek hazánkba, és ha itthon nem kapják meg méltó büntetésüket, akkor máshol is ezt fogják folytatni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)