Jump to content

Buszra pattant, hogy állatokat menthessen

2018. 09. 20. 06:00

Amerika egyes részein egyáltalán nem ritka időjárási jelenség a hurrikán. A pusztító vihar, a nagy sebességű széllel minden évben emberéleteket követel.

A keleti parton tartolt a Florencének keresztelt hurrikán. Mindenki mentette az értékeit, de főleg az életét. Mivel sok családban az állatok is családtagnak számítanak, így egyértelmű volt, hogy vagy együtt, vagy sehogy nem hagyják el az otthonukat. Azonban akadtak olyan gazdik, akik valami miatt ezt nem tudták megtenni, így a pusztító hurrikánnal kellett szembenézniük.

Egy másik államban élő férfi feltett szándéka volt, hogy az ilyen állatokat mentse meg. Már egy előző hurrikán megadta számára az indíttatást, vagyis hogy mentsen magára maradt, a vihar miatt bajba került állatot. A tavaly tomboló hurrikán idején megkezdte, hogy segített állatokon, de mostanra tovább fejlesztette vállalkozását, mert befektetett egy használaton kívüli iskolabuszra. Azzal indult most is útra a hurrikán felé.

Különösen a menhelyi állatokra fókuszálta figyelmét, hiszen azok az állatok gazdátlanok. A hurrikánokat megbízhatóan előre tudják jelezni, ezért az embereknek lehetőségük van biztonságba húzódniuk, vagy megvédeni értékeiket, életüket. A férfi már a vihar előtt felkeresett az érintett területen több állatmenhelyet, ahonnan olyan kutyákat és cicákat vitt magával, akiknek nem tudtak volna időben kimenekíteni. Sok kis élet köszönheti menekülését a buszos mentőnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)