Jump to content

Pannonhalmi leolvasó

2018. 09. 20. 07:00

A felelős állattartáshoz ma már az is hozzátartozik, hogy chippel van ellátva a kutyus, de akár a cica is, így az esetleges szökés után hamarabb egymásra találhat a gazdi és kedvence.

Legalábbis ebből indul ki a legtöbb idegen, gazdátlan ebet találó. A megtalált kutyust a legközelebbi állatorvosnál lehet megvizsgálni, ő tudja megállapítani, hogy van a kutyában chip vagy sem.

Az év egyes időszakaiban jelentősen megnőhet a szökött, szabadon kóborló állatok száma, és minden településnek gondot okoz az állatok jelenléte, hiszen így veszélyben vannak a kutyák, de az emberek is.

Pannonhalmán is rendszeresen találkoznak az ott élők elcsatangolt kutyusokkal, de leolvasó híján nem tudják minél hamarabb a gazdit értesíteni, hogy megtalálták az ebet. A város lakossága, az önkormányzat összefogott azért, hogy ne csak állatorvos olvashassa le a kutyában lévő esetleges chipet, hanem bárki, aki egyedül bóklászó ebet lát. A tapasztalat az, hogy sok kutyában még mindig nincs benne a kis szerkezet, amely által könnyebben kideríthető lenne ki a gazdi, és hol várják haza a kedvencet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)