Jump to content

Újra kutyákat vetettek be labdaszedőként

2018. 09. 24. 06:00

Annyira imádjuk a kutyák társaságát, hogy sokszor még a szabadidős tevékenységekből sem hagyjuk ki őket. Egy családtagot?

Sőt még a sporttevékenységeinkbe némelyikében is velünk lehetnek. Egy kocogás még jobb, ha velünk robog a kedvenc is, így a testmozgáson túl a kutya egészségügyi szükségleteit és mozgásigényét egyszerre tudhatjuk le. Ez is egyfajta közösen töltött idő.

Ezen túl is gondoltak a kutyusok társaságára, így 2016-ban alkalmaztak először labdaszedő ebeket teniszmérkőzéseken. A Brasil Open tornán bevetett kutyusok egységesen nyerték el a nézők tetszését, így az idei év is ennek jegyében telt.

Azon túl, hogy nagyon cukik a négylábú labdaszedők, még az is cél, hogy az ilyen megmozdulással arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen sok állat él menhelyen.

A mérkőzéseken olykor komikus helyzetek alakulhatnak ki amiatt, hogy a kutyák a labdák összeszedését nem munkaként, hanem játékként kezelik. A kellemetlenségnek tűnő pillanatok helyett inkább vicces, bájos pillanatként élik meg a nézők és a játékosok is, még színesebbé téve a komoly sporttevékenységet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)