Jump to content

Forog, mint a ringlispil

2018. 10. 02. 20:00

Egy fárasztó nap után alig várjuk, hogy végre vízszintesbe helyezzük magunkat, ám annak ellenére, hogy végre ágyba kerülünk, mégsem jó sehogy.

Megigazítjuk a párnát, felrázzuk, keresünk egy másik fekvőpózt ahhoz, hogy minél nagyobb kényelemben érezzük magunkat az ágyban. Fontos a megfelelő pozíció ahhoz, hogy igazán kényelemesen feküdjünk. Ha nem találjuk, az további fészkelődéssel jár.

Biztosan láttál már a fekvőhelyét elfoglaló kutyát, amelyik úgy tűnt, hogy hasonlóan nem találja a kényelmes pozíciót, mert mielőtt végleg elfoglalta volna a helyét, még tett vagy öt kört. Arra gondoltál te is, hogy a legkényelmesebb helyet keresi magának?

Úgy vélik, hogy ez a gyakori jelenség arra az időre eredeztethető, amikor a kutya még nem volt háziasítva. Amíg nem barátkozott ember és kutya, nem is volt az ebek lakhelye olyan biztos, mint most. Saját maguknak kellett elkészíteniük fekvőhelyüket, vagyis be kellett magukat fészkelniük ott, ahol az éjszaka érte őket. Valószínűleg akkor, amikor a fekhelyüket maguk készítették el a kutyák, akkor a nagyobb aljnövényzetet is felhasználták az elkészítéshez, vagyis a füvet le kellett taposniuk. Vélhetőleg a körbe-körbe járkálás ebből a korból fennmaradt szokás, amelyet még az emberrel való együttélés sem tudott megszüntetni, ugyanis kódolva van a genetikájukban.

Hiába biztosítunk kedvencünk számára pihe-puha, biztonságos menedéket, attól még az ösztöneik szerint járnak el, amikor elfoglalni kívánják fekhelyüket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)