Jump to content

Szőrös gyerekek

2018. 10. 13. 08:00

Kutyát vállalni nagy felelősség. Magyarország lakossága igazán állatbarát, hiszen a legtöbb családban megtalálható valamilyen kis kedvence, a legnagyobb számmal kutyák és macskák tartoznak a családhoz.

Annak ellenére, hogy ennyire állatbarátok vagyunk, mégis sok borzasztó hír eljut hozzánk az internet és a média által. A legtöbben kutyust tartanak, és a felelős állattartásról már annyit lehet hallani, hogy szinte már unalmassá is válna. De nem válhat, mert még mindig vannak olyanok, akik nem vitték el kedvencüket, hogy chipet tetessenek a kutyájukba. Ha mégis van chip a kutyában, akkor az nincs regisztrálva, vagy a kutyushoz tartozó adatok megváltoztak, így szükség esetén nem tudnak szólni a gazdinak. A nem kívánt szaporulat jelenti a másik nagy problémát. Az ivartalanítás költségére hivatkoznak a legtöbben, azonban vannak akciók, amelynek keretén belül jutányosan megvalósítható ez az eljárás, arról nem is beszélve, hogy egyszeri műveletről van szó, amely véglegesem megoldaná a problémát.

Vannak időszakok, amikor az amúgy is zsúfolt menhelyekre sorra viszik be az olyan kiskutyákat, kiscicákat, amelyektől nem tudtak megszabadulni. Még így is ez a legjobb választás, hiszen esélyt adnak az állatoknak arra, hogy gazdira leljenek, sokan azonban magukra hagyják a kölyköket, a biztos halálra ítélik őket. Óriási mázli, ha valaki mégis rájuk talál, és megmenti őket. Egy kutatás során fény derült arra, hogy a magyarok főleg kutyákat tartanak háziállatként, a legtöbb állat az Alföldön él.

Divattá vált – hála érte –, hogy menhelyen keresnek maguknak kutyát és macskát azok, akik új kedvencben gondolkodnak. Pontosan ugyanakkora felelősség kutyát örökbe fogadni, mint ha tenyésztőtől hozzuk el a drágán vásárolt kutyust.

Sokan kezelik úgy a házi kedvenceiket, mint szőrös gyerekek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)